Een aantal belangrijke tips bij het inrichten van de tandartspraktijk

De inrichting van de tandartspraktijk is belangrijk voor elke tandarts. Er zijn veel factoren waarmee rekening mee gehouden moet worden. Dr. Stuart Clark (ENG) heeft daarom een overzicht samengesteld dat nuttig is voor het inrichten van de tandartspraktijk.

Doelstellingen

Hoe groot een project ook mag zijn, het is altijd van belang te weten wat u ermee wilt bereiken. Of het nu gaat om uitbreidingen of veranderingen, belangrijk is dat er zo vroeg mogelijk doelen worden gesteld. Hierdoor wordt er naar deze doelen toe gewerkt en is het duidelijk waar de focus moet liggen.

Functies

Het ontwerp van een tandartspraktijk moet aansluiten op bepaalde functies van de praktijk. Deze functies zijn vaak tandheelkundig, maar kunnen ook zakelijker van aard zijn. Ook is het van belang dat werknemers effectief moeten kunnen werken. Zorg er daarom voor dat alle delen van uw praktijk, wat functies betreft, op elkaar afgestemd zijn.

Beschikbare ruimte

Doordat de meeste tandartspraktijken vaak gelimiteerd worden door de beschikbare hoeveelheid aan ruimte, moet er optimaal gebruik worden gemaakt van de ruimte die er wél is. Voor de wachtruimte moet er een balans zijn tussen patiënten die zich niet opgesloten willen voelen in een te kleine ruimte en het feit dat de wachtruimte ook niet te groot moet zijn. Een te grote wachtruimte kan onpersoonlijk overkomen bij de inrichting van een tandartsenpraktijk.

Technologie

Voor een moderne tandartspraktijk is investeren in technologie van hoge kwaliteit een vereiste. Op de lange termijn bespaart dit geld, verbetert het de werksfeer en zal de concurrentiepositie van uw tandartsenpraktijk sterk blijven. Bij het inrichten van een tandartsenpraktijk is het dus van belang dat nieuwe technologie wordt meegenomen. Wij helpen u te beschikken over de nieuwste technologie door middel van leasing. Bekijk hier de .

Bron: