Veelgestelde vragen2019-12-17T12:40:34+01:00

Veelgestelde vragen

Hier wordt u wijzer van

Mijn project duurt maanden moet ik eerst de leverancier zelf betalen?2018-10-11T16:33:04+02:00

DentalLease ondersteunt een aantal facetten van de productlife cycle. Te beginnen met het ondersteunen van de aankoop. We stellen samen met u een aankoopbudget op. De leverancier stuurt de rekeningen naar DentalLease nadat zaken goed zijn geïnstalleerd geeft u DentalLease toestemming te betalen. Als het budget is uitgegeven start de leaseovereenkomst. Alles transparant te volgen online en de condities van het leasecontract worden al bij het beschikbaar stellen van het budget met elkaar vastgelegd. Na iedere levering door de leverancier worden de objecten inclusief serienummer geregistreerd in het DentalLease Online Asset Systeem. U kunt zelf gegevens toevoegen zoals de gebruiker, locatie of andere dergelijke zaken. Heeft u een eigen Asset management Systeem dan kunnen de objecten worden gedownload.

Heb ik bij operationele lease ook investeringsaftrek?2018-10-11T16:28:49+02:00

Nee, bij operationele lease is er geen sprake van investeringsaftrek om dat het eigendom bij DentalLease ligt. Investeringsaftrek is alleen mogelijk bij financial lease.

Een beetje afhankelijk van de situatie is investeringsaftrek aantrekkelijk. Bij voorbeeld bij een Besloten Vennootschap kan de investeringsaftrek worden afgetrokken van de winst, er wordt minder vennootschapsbelasting betaald. Het netto-effect is over het algemeen 20 of 25% van de investeringsaftrek. Daar staat tegenover dat bij een operationele lease tijdens de looptijd apparatuur kan worden omgewisseld voor state of the art apparatuur.

Bij eenmanszaak of VOF is het anders want dan kan de investeringsaftrek in mindering worden gebracht op de inkomstenbelasting en dan kan het voordeel wel 52% bedragen.

De optimale investeringsaftrek wordt bereikt bij investeringen tot € 104.891,00. Met leasing kan in sommige gevallen de investeringsaftrek gespreid worden over twee jaren. In een DentaLease Pro gesprek kunnen we het daar eens over hebben.

Kan ik ook ICT leasen?2018-10-11T16:25:56+02:00

Ja, ook laptops, desktops, servers, tablets, telefoons (Apple / Samsung), netwerk – en telecom apparatuur kan worden geleased. Dit soort objecten passen perfect bij de toegevoegde waarde die DentalLease biedt.

Leasen of kopen, wat is verstandig?2018-10-11T16:24:12+02:00

‘Kopen’ en ‘bezitten’ zijn twee begrippen die met elkaar verbonden zijn. ‘Bezitten’ impliceert gebruik. Maar de vraag rijst moet je iets bezitten om het te kunnen gebruiken? Uiteraard niet. Waarom zou je dan door te kopen geld uitgeven dat pas later in kleine delen weer terugvloeit?

In de behandeltarieven zit ook een vergoeding voor het gebruik van apparatuur. Deze vergoeding telt gedurende vele jaren op tot de aanschafprijs van de apparatuur. Wat als deze ontvangen vergoedingen in lijn liggen met de te betalen leaseprijzen per maand. Dan heeft u geen piekbelasting in uw uitgaven en lopen uw inkomsten en uw uitgaven synchroon. Trouwens bij lease wordt ook de BTW gespreid betaald. Onderstaande illustratie vergelijkt de kosten.

Pay As You Earn

Hoe onafhankelijk is DentalLease?2018-10-11T16:20:38+02:00

DentalLease is een zelfstandig bedrijf en onafhankelijk van banken en leveranciers. U, de klant, beslist wat er gekocht wordt en bij wie. U maakt zelf alle afspraken met uw leverancier over installatie, opleiding, onderhoud e.d. Nadat u het leasecontract heeft getekend sturen wij een leveringsopdracht aan uw leverancier en vragen daarbij de rekening naar DentalLease te sturen. Nadat u aan DentalLease heeft laten weten dat alles naar tevredenheid is afgeleverd en alles functioneert dan pas betaalt DentalLease uw leverancier.

Ik wil tussentijds apparatuur upgraden of nieuwe aanschaffen kan dat binnen het leasecontract?2018-10-11T16:19:14+02:00

Ja, dat kan. DentalLease heeft hiervoor een uniek product dat u alle flexibiliteit biedt Digital Change Option. Hiermee worden investeringen niet meer afhankelijk van beschikbare budgetten.  Niet de budgetten bepalen de noodzaak van het upgraden of toevoegen van apparatuur maar u, de medisch specialist.

Met Digital Change Option (DCO) die standaard bij ieder (operationeel leasecontract) wordt meegeleverd kan gedurende looptijd van het leasecontract apparatuur gewisseld of toegevoegd worden. Dit zorgt ervoor dat de lease zich permanent kan aanpassen aan de wisselende omstandigheden van uw organisatie. Als u dit zou willen doen tegen een gelijkblijvend maandhuur biedt DCO een optie om per kwartaal investeringen te doen. Maar het wisselen of toevoegen kan ook op eenieder gewenst moment waarbij DentalLease, indien gewenst, er opnieuw naar zal streven de maandprijs zoveel mogelijk gelijk te houden.

Kan ik bij iedere leverancier mijn apparatuur aanschaffen?2018-10-11T16:17:40+02:00

DentalLease is een leverancier – en bank onafhankelijke leasemaatschappij. Dus ja, u kunt bij iedere leverancier, de leverancier van uw keuze, uw medische apparatuur of ICT bestellen.

Kan ik mijn hele praktijkinrichting leasen?2018-10-11T16:16:28+02:00

Ja, in principe kan alles worden geleased zolang het roerende goederen zijn. Ook niet apparatuur zoals meubilair, lampen, tafels e.d kunnen in principe in de lease worden meegenomen.

Wat wordt bedoeld met operationele lease hetzelfde als bij auto’s?2018-10-11T16:30:39+02:00

Het begrip ‘operationele lease’ is verwarrend. Bij auto’s wordt met het woord ‘operationele’ dikwijls bedoeld dat alle services, onderhoud, verzekering, belasting e.d. in maandhuur zijn verwerkt. Bij het leasen van bedrijfsmatige onroerende goederen wordt met operationele lease huur bedoeld. De wetgever kent twee begrippen huur en huurkoop waarbij huur wordt vertaald door operationele lease en huurkoop – koop op afbetaling – door financial lease.

Tot welk bedrag kan ik leasen met DentalLease GO?2018-10-11T16:15:30+02:00

DentalLease GO is bedoeld om snel en efficiënt een lease af te sluiten. U wilt éen apparaat bijvoorbeeld een laser aanschaffen en daarvoor een lease afsluiten. Veelal wordt hiervoor een financial lease – huurkoop – gebruikt. DentalLease biedt deze snelle lease optie voor bedragen tussen de € 5000 en € 70.000. Daarboven is DentalLease PRO van toepassing.

 

 

Staat u als ondernemer in de mondzorg voor de uitdaging om te starten, te innoveren, te groeien of overweegt u een overname?

Wij denken graag met u mee en komen graag bij u langs om uw plannen nader te bespreken. Indien u direct meer te weten wilt komen over de oplossingen die wij u kunnen bieden, dan kunt u contact met ons opnemen. Voor investeringen onder de €100.000 kunt u uw maandbedrag berekenen met onze leasecalculator.

Vrijblijvend een afspraak plannen
Maandbedrag berekenen
Ga naar de bovenkant